Kellon sanelemaa

Vuosi on vaihtunut ja sitä mukaan kalenteritkin. Ajan määritteleminen tuntuu sanelevan koko yhteiskunnan menon, mikä on sekä hyvä että huono asia. Vuosituhannet, -sadat ja -kymmenet, vuodet, kuukaudet, viikot, päivät, tunnit, minuutit ja sekunnit - lähes jokaiselle tuttua listaa länsimaisessa yhteiskunnassa. Järjestelmiä luodaan, jottei yhteiskunnasta tulisi kaoottista pyörremyskyä.

Vaikka esim. länsimainen kalenteri perustuu planeettamme kiertoon auringon ja vuorokausi itsensä ympäri, järjestelmä ei ole aukoton. Siitä on paljon harmia vuorokausirytmin ollessa hakusessa mm.nuorilla, joille aikaiset kouluaamut eivät olisi oikeasti suositeltavia. Lisäksi jos ei voi nukahtaa aikaisin, päivätyöt voivat tuottaa ongelmia.On toki ammatteja, joissa on oltava aina valmiina, mutta muussa tapauksessa toimivampaa voisi olla viikossa tietty määrä suoritettava työ vapaavalintaiseen aikaan.

Ajanlasku ynnä muut voivat myös sekoittaa ihmisten päät - mm.kultit, joissa tehdään itsemurha maailmanloppua odottaessa. Kyse on vain keksimästämme ajanlaskusta, joten se ei määrää universumin suuria tapahtumia. Näin voisi sanoa myös luvun 13 pelosta eli se voi haitata vain itseään toteuttavana ennusteena, jos siihen niin kovasti uskoo ja tekee asioita vahingossa "toteuttaen sitä".

Tällaisissa uudenvuoden mietteissä mennään.